Om Hjälmare Kanalcafé

Hjälmare Kanal är den 400 år gamla länken mellan Hjälmaren och Mälaren. Det är också Sveriges äldsta farbara kanal och därmed en välbesökt sommaridyll som erbjuder unika upplevelser och aktiviteter för både båtentusiaster och besökare. Alldeles intill kanalen, vid Hjälmare Docka, ligger Hjälmare Kanalcafé. Medan båtarna slussar förbi kan du hos oss avnjuta fina räkmackor, goda fiskrätter, fikabröd, Götlunda Glass, svalkande drycker och nybryggt kaffe såklart. Sa vi att vi också gör rätt så oblyga mat- och dessertvåfflor?! Ett måste att testa hos oss!

Vid kanalcafét har vi också vårt kvällskoncept Slussens Bistro – en restaurang som under vecka 24-32 håller öppet fredagar från kl. 18:30-sent. Vi erbjuder räkfrossa med tillbehör under onsdagarna med Quiz och trubadur. Det finns cirka 50 sittplatser inomhus och över 100 sittplatser utomhus. Fast vi rekommenderar att sitta på bryggan medan Hjälmaren svalkar dina fötter. Välkommen till oss för att koppla av i vår fina sommaroas

Öppettider Kanalcafét

ADRESS

Hjälmare Docka 550
732 94 Arboga

Telefon

Öppettider
Bistron

ADRESS

Hjälmare Docka 550
732 94 Arboga

Telefon

Äta här

Kanalcafet

(Dagtid)

Bistron

(Kvällstid)

Hitta Hit

Alldeles utanför Arboga, längs med Hjälmare Kanal, så hittar du Hjälmare Docka och Hjälmare Kanalcafé. Avfarten från E20 ligger intill bron som går över kanalen och det är skyltat så att du lätt hittar hit. Varmt välkommen till oss!

I Området

En oas värt ett långväga besök

Utöver att koppla av i vårt café eller i vår bistro kan du i området uppleva slussning, båtliv, vacker natur, bad och vandringsleder, ta del av kanalens rika historia och intressanta kulturmiljöer.

Frågor & SVAR

Våra vanligaste frågor och svar.

Det gör du via mail till boka@hjalmarecafe.se

Om ni är ett större sällskap på fler än sex personer så behöver ni föranmäla maten (både förrätt och varmrätt) och menyerna finns här på vår hemsida. Hoppas att vi ses snart!

Bokning av ställplats i området görs hos Svea Skog. Se Visit Västmanland för mer information om hur du bokar.
Hur häftigt det än hade varit, så ansvarar tyvärr inte vi för slussen. Kontakt till slussvärd via Sveaskog kan ni hitta HÄR

Ja! Vi lanserar i år två olika koncpet, där vi dagtid driver Kanalcafét och kvällstid onsdag-lördag har vår Bistro öppen för middagsgäster. Samma plats, samma goda atmosfär men kvällstid med ett lite lyxigare utbud.

Vi tar endast bordsbokningar kvällstid – till vår Bistro. Den är öppen onsdag – lördag, kl. 17:00-23:00 under juni, juli & augusti. Hoppas vi ses där!

Våra goda våfflor är både gluten- & laktosfria!

Ja, du får gärna ta med din fyrbenta vän!

Det går alldeles utmärkt att komma in med rullstol hos oss!

Vi arbetar med att anpassa vår lokal för att kunna erbjuda en fullservice. Mer info kommer under säsongen. För frågor om detta går det bra att mejla oss på info@hjalmarecafe.se.

Reservera ditt bord

ONs-lör tar vi bordsbokningar för middagssällskap i Bistron. Fyll i dina uppgifter så
hör vi av oss!

Reservera ditt bord

Fredagar & lördagar tar vi bordsbokningar för middagssällskap i Bistron. Fyll i dina uppgifter så
hör vi av oss!

Tack
för din bokning!

Vi återkommer med bokningsbekräftelse.
Vi ses snart!

Tack
för din bokning!

Vi återkommer med bokningsbekräftelse.
Vi ses snart!